فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است
سرخط خبرها

آخرین اطلاعات از شیوع امیکرون در کشور | شیوه جدید تست و مهم‌ترین علائم

  • کد خبر: ۹۸۰۵۵
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۳
آخرین اطلاعات از شیوع امیکرون در کشور | شیوه جدید تست و مهم‌ترین علائم
معاون بهداشت ستاد کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت این بیماری، گفته است: با توجه به سرایت‌پذیری بالای سویه اُمیکرون ویروس کرونا و مدت قرنطینه کوتاه‌تر آن، زمان کافی برای اخذ تست PCR وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز - معاون بهداشت ستاد کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت بیماری در پایتخت، گفت: با توجه به سرایت‌پذیری بالای سویه اُمیکرون ویروس کرونا و مدت قرنطینه کوتاه‌تر آن، زمان کافی برای اخذ تست PCR وجود ندارد؛ بنابراین اگر پاسخ رپید تست یک فرد، دو بار متوالی در یک ۲۴ ساعت منفی شود، می‌توان گفت که کرونا ندارد و این کار در دوره پیک می‌تواند جایگزین PCR شود.

دکتر علیرضا اولیایی منش درباره میزان واکسیناسیون کرونا در استان تهران،‌ گفت: حدود ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال دز اول و ۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال دز دوم و ۲۵ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال دز سوم واکسن را تزریق کردند. به تازگی نیز تزریق واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک به گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال مصوب شده است و ممکن است در آینده به تدریج از ۵ سال به بالا تزریق دو دز واکسن مجاز اعلام شود. از آنجایی که تزریق واکسن به گروه ۹ تا ۱۲ سال به تازگی آغاز شده است فعلا آماری در این باره نداریم.

او با تاکید بر لزوم تکمیل فرایند واکسیناسیون،‌ اظهار کرد: از مردم می‌خواهیم به فاصله ۴ ماه از تزریق دز دوم اقدام به تزریق دز سوم کنند. اکنون آمار ابتلا امیکرون در کسانی که دز سوم را تزریق کردند، بسیار پایین است؛ زیرا ایمنی بالای ۸۰ درصد دارند.

وی درباره روند اجرایی فاز ششم طرح شهید سلیمانی نیز بیان کرد: در قالب این طرح کارهای بسیار زیادی در کشور در حال اجرا است. طرح شهید سلیمانی در ابعاد وسیعی فعال است که یکی از مهم‌ترین ابعاد آن موضوع واکسیناسیون است که چندین هزار نیروی بسیجی و غیر بسیجی داوطلب به کمک ما آمدند. در بخش‌ پروتکل‌های نظارتی هم به دقت اقدامات در حال انجام است اما چون در دوره‌ای اوضاع کرونا خوب و کاهشی بود، رعایت پروتکل‌ها کاهش یافت و به زیر ۵۰ درصد رسید.

وی افزود: در بخش سوم طرح، کمک‌های حمایتی حائز اهمیت است که کارهای زیادی در فاز پنجم انجام شد و اگر به اوج پیک ششم برسیم مجددا کمک‌ها با لاک‌داون‌ها و محدودسازی مشاغل آغاز می‌شود. در زمینه ردیابی و رهگیری بیماران نیز، اخذ تست‌های رپید و PCR اهمیت دارد که با ظرفیت بالایی در حال انجام است و می‌توان گفت که ۲۰ درصد PCR و ۱۱ درصد رپید تست‌ها در کشور مثبت می‌شوند و آمار تهران هم مشابه با متوسط کشوری است.

او ادامه داد: هرچه به سمت شدت پیک کرونا پیش رویم ردیابی و رهگیری اثر خود را از دست داده و غیرممکن می‌شود به همین دلیل وقتی امیکرون با شدت سرایت بالا تعداد افراد زیادی را مبتلا می‌کند دیگر رهگیری فایده‌ چندانی ندارد و حتی تست‌های PCR هم خیلی قابل انجام نیست؛ زیرا مقدور نیست مثلا نیم میلیون نفر این تست را بدهند. به همین دلیل کشورهای دیگر هم به سمت اخذ رپید تست‌ها رفته‌اند تا افراد مشکوک به بیماری این تست را انجام دهند. اگر پاسخ رپید تست شخصی دو بار متوالی در یک ۲۴ ساعت منفی شود می‌توان گفت که کرونا ندارد و این کار در دوره پیک می‌تواند جایگزین PCR شود.

اولیایی منش‌ بیان کرد: در مورد امیکرون می‌گوییم ۵ روز بعد از ابتلا و قرنطینه افراد می‌توانند به زندگی عادی بازگردند و با توجه به حجم بالای ابتلاها تست PCR دیگر ارزش خود را از دست می‌دهد.

وی با اشاره به وضعیت تهران از نظر تبادلات استانی با سایر استان‌ها، تصریح کرد: سرعت سرایت امیکرون به شدت بالا است و با اینکه درگیری ریه بالایی ایجاد نمی‌کند اما همین وضعیت موجود هم برای کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند یا مسن هستند، خطرناک است. البته باز هم باید به شدت مراقبت‌ها را افزایش دهیم تا تعداد افراد کمتری مبتلا شوند زیرا اگر تعداد موارد ابتلا افزایش یابد ممکن است ظرفیت درمانی کشور پاسخگوی افزایش تعداد نباشد.

وی تاکید کرد: دیگر می‌گوییم کوچک‌ترین علائم سرماخوردگی را هم امیکرون در نظر بگیرید و منتظر درگیری ریه و سی‌تی اسکن نباشید؛ چون این عارضه به ندرت در مبتلایان رخ می‌دهد و بیشتر دستگاه تنفسی فوقانی گلو و نای را درگیر می‌کند. یکی از علائم شایع ابتلا به امیکرون تغییر تن صدا یا خشونت در صدا است و مانند نوع دلتا از بین رفتن حس بویایی رخ نمی‌دهد. البته هنوز هم ممکن است تعداد اندک و محدودی به سویه دلتا مبتلا شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->